2010. június 30., szerda

Smink tippek

Smink

Ha módodban áll inkább sminkessel készítesd el az esküvői sminkedet. Egyrészt aznap biztos ideges leszel és, ha még szépen fested is ki magad lehet nem sikerül pont úgy, ahogyan szeretnéd. Másrészt pedig a professzionális anyagok tartósak, bírják a meleget és az egész napos igénybevételt és a fotón is szebben mutatnak.


 

smink, esküvői smink

Arra az esetre, ha mégis magad készítenéd el a sminked:

A smink színe harmónikusan illeszkedjék a ruha, a csokor és a saját haj, bőr és szemszínedhez. Kerüld az erős színeket, a vastag sötét ceruzavonalakat.A szemet jobban kilehet emelni tusvonallal, tincses műszempillával. A fényesebb szemhéjporokkal könyebb dolgozni és ünnepivé válik tőle a smink. Az arcpír legyen rózsa, vagy lazac színű. A szájra elég egy kis szájfény.

Hogyan kezdj hozzá:

  • 1. Előző nap radírozd le a bőröd, esetleg tegyél fel egy feszesítő vagy hidratáló maszkot vagy ampullát.
  • 2. Az esküvő napján először a frizurád készüljön el, utána a smink. Első lépés a bőr letisztítása, tonizálás, majd egy könnyű hidratáló emulzió, amely jó sminkalap.
  • 3. Utána jön a korrektorozás. Érdemes a szem alatti bőrrészre a bőrszínednél világosabb korrektort tenni, mert ez kiemeli a szemedet, a bőr simábbnak tűnik. Óvatosan kell a korrektort feltenni, mert, ha túl vastag ősszeáll és beleül az apró ráncokba. Korrektorral kel befedni az esetleges pattanásokat is.
  • korrektor
  • 4. Alapozás. Az alapozó színét ne a kezeden válaszd ki, mert ott nem olyan színű a bőr, mint az arcodon. A legtöbb illatszer üzletben már lehetőség van az arcon kipróbálni, mégpedig az állkapocs csont alatti részen, a nyakhoz közel. Ugyanis az alapozó színét a nyak színéhez kell választani. Az alapozót felviheted a kezeddel, sminkszivaccsal, vagy ecsettel is. Mind három technika más fajta alapozást jelent. A legtartósabbat sminkszivaccsal készítheted el.Ha fel lesz tűzve a hajad, akkor a nyakadat és a füleket is le kell alapozni.
  • 5. Púder. Az alapozót le kell fixálni. Erre porpúdert vagy kőpúdert érdemes használni. A porpúdert ajánlom inkább, mert vékonyan , szinte láthatatlanul fedi le a bőrt. Egy kerek vattára téve nyomkodó mozdulatokkal fedd le a teljes bőrfelületet, majd egy nagy púdercsettel távolítsd el a felesleget.
  • 6. A szem. Ne használj sötét színeket! Inkább bézs , barack, pezsgő vagy rózsaszín szemhéj púdert. Nagyon szép a tusvonal, vagy az elsatírozott ceruza vonal. A tus legyen fekete vagy sötétbarna. A ceruza lehet sötétbarna, szürke esetleg fekete, de csak vékonyan. A ceruza vonalat mindig le kell fixálni szemhéjporral. Ezt vékony ecsettel kell az elsatírozott szemceruzára feltenni, így biztosan tartós lesz.
  • smink, menyasszonyi smink
  • 7. Szempillaspirál. Érdemes vízálló spirált használni. Az a jó spirál, amelynek a keféje enyhén fenyőfa alakú. A spirált több rétegbe kell felkenni. A szem külső része felől befelé kell haladni, a szemhéjtól indulva a szempilla végefelé kell fésülni a pillákat, közben kicsit oldal irányba kell mozgatni a kefét. Ezzel a technikával biztos, hogy hosszú és különálló pillákat kapsz. Ha műszempillát is szeretnél, azt a spirálozás után kell feltenni. Előtte érdemes gyakorolni, hogy itt már könnyen menjen.
  • 8. Arcpír. A pirosító színe se legyen sötét. Nagyon szép a rózsaszín vagy a lazac szín. Ezek természetes hatásúak. Az arcpít az erre használatos arcpirosító ecsettel kell feltenni. Az arccsontra az arctól a fül felé kell kenni. Ügyelve arra, hogy az arccsont fölé és az arc közepére ne kerüljön a pirosítóból. Ha túl erősre sikeredne a pirosító, akkor egy kis porpúderrel átkenve halványítani lehet a színt.
  • 9. Száj. Hogy a rúzs tartós legyen a szájra is kell alapozót tenni. Most nagyon divatosak a szájfények. Ha a szájformád nem kíván korrekciót, akkor használhatod önmagában is. A nap folyamán érdemes többször felfrissíteni. Ha korrigálni kell a szájformádat, akkor szájkontúr ceruzával rajzold meg a vonalat, majd tegyél rá rúzst. A legvégén pedig egy kis szájfénnyel teheted tökéletessé a sminkedet. A színek kiválasztásánál itt is érdemes a vilásos rószaszin, narancs, lazac, mályva színeket használni.
  • menyasszonyi smink, smink
  • 10. Extra tipp. Hogy még ünnepibb legyen a sminked használhatsz a testedre csillámporokat, szaténfényű testápolót. A kulcscsontodra kenj egy leheletnyi fényes bronzport!