2010. június 30., szerda

Öltözködési tippek




Öltözködési tippek

Az év stilus szine a kék lesz ugy hogy ideje földobni a ruhatáradat.
 Olyan trükköket olvashatsz, amiből  bárki megtanulhatja, miként fedheti el tökéletesen bizonyos alkatbéli hiányosságait.


A hattyúnyakért



Előnyösek a nyakat látni engedő, illetve a felnyírt frizurák. A függőleges, téglalap alakú vagy mély ovális nyakkivágások, illetve a V nyakú ruhadarabok, a keskeny gallérok, hosszú nyakláncok, az alul megkötött sálak, nyitott gallérok.



A derék hosszítása



Ajánlottak a derékhoz simuló vonalvezetéssel készült öv nélküli ingruhák, a hosszú dzsekik és mellények. Csak vékony övet hordjon, de jobb, ha nem is használ övet, ha mégis, akkor a derékravaló színe legyen azonos a felsőrész színével.



Darázsderék



Öltözékében a hangsúly nyakához essen. A keskeny, függőleges sávdíszek vagy ráncok segítenek a megfelelő optikai hatás elérésében. Lehetőleg kerülje a kosztümöket, a kétrészes megoldású ruhákat. Az övrész, ha elkerülhetetlen, egyáltalán ne legyen szembeötlő. Csak az egyrészes fürdőruha ajánlott. Előnyösek a sötét színek, az apró mintás vagy minta nélküli anyagok.



Az alsótest vékonyítása



Törekedjen arra, hogy vállait és nyakát emelje ki öltözködésével. Viseljen kendőket, sálakat, bizsu kiegészítőket. Ruhái övrészénél ne ráncok, inkább függőleges redőzések legyenek. Öltözékén a derékvonaltól lefelé ne legyenek szegélyek és vízszintes csíkok, s ruhája visszafogott, egyszínű és minta nélküli anyagból készüljön.


Csábító lábak


Figyeljen arra, hogy ne helyezzen hangsúlyt csípőjére, ne viseljen zsebet derékvonala alatt. Nadrágjain ne legyenek hajtókák, s lehetőleg szűk szárú fazonokat viseljen. Hosszú - lehetőleg függőlegesen csíkos - szoknyákat és nadrágokat vásároljon. Cipői legyenek közepes vagy magas sarkúak, s véletlenül se vegyen fel olyan lábbelit, amely a bokánál pántjai vannak. Ha szűk szoknyát vesz fel, azon lehet vékony szegély. Általában sötét és visszafogott színeket viseljen.



A felsőtest szélesítése



Hordjon erőteljes válltöméseket, csónakkivágású felsőrészeket, vízszintesen csíkos holmikat, foltzsebeket. A ráncok, a fodrok, a pliszír és a vastag anyagok is segítenek a megfelelő hatás elérésében. Ruháinak szabásvonala legyen egyszerű és laza. Bátran viseljen világos színeket és nagy mintáka


Mindig legyen egy saját stilusod és egyéniséged!Probálj mindig harmonikusan öltözködni. Ezen azt értem hogy ne vaktába öltözz föl hanem nézd meg mit veszel föl.



Öltözködési Szabályok
Ne feledd: csak azokat a szabályokat szegheted meg, amelyekkel tisztában vagy!

1.     A klasszikus ?hetes szabály?: ez a szabály azt mondja ki, hogy hétnél több (látható) ruhadarab vagy kiegészítő soha ne legyen rajtunk. Ha kételyeink támadnak valamivel kapcsolatban, egyszerűen vegyük le. Ezt a szabályt követi az összes stylistja ? ha nem is tudatosan-, mivel a kevesebb több, ha ki szeretnénk hangsúlyozni a személyiségünket. A hetes szabály segíteni fog, hogy minimalista istennők legyünk maximális hatással!
2.     A fehér a legerőteljesebb szín, így nyugodtan viseljük, amikor erőt kell sugároznunk. A fehér azonban a megadás színe is, ami nem jelent feltétlenül gyengeséget. Erő van abban, ha azt tesszük, amit tennünk kell, mivel mi döntünk arról, hogy használni akarjuk-e a személyes hatalmunkat vagy nem. A fehér mindenesetre segít bevonzani ezt az erőt.
3.     öltözékünk valamelyik darabját hangsúlyozzuk ki: a dögös cipőnket, a bomba táskánkat vagy egy pompás ékszert. Egyetlen darabba elképesztően világos üzeneteket lehet belesűríteni!!
4.     A színes körömlakott korlátozzuk a lábkörmeinkre, mivel a kézen sokkal szexisebbek a natúr körmök.
5.     A frizuránk legyen egyszerű, tiszta és jól ápolt. Csak akkor viseljünk csatokat, szalagokat vagy egyéb hajbavalókat, ha a ruházatunk egyszerű.
6.     Legyünk következetesek. Találjuk meg, mi illik hozzánk, és ragaszkodjunk ahhoz! Ne hódoljunk be a trendeknek.
7.     A személyre szabott parfüm a mély önismerettel rendelkező nő vagy tini lány védjegye. Lehetőleg a tusfürdőnk, a dezodorunk és a testápolónk isugyan olyan márkájú legyen, amelyekhez az utolsó simítást pár csepp parfümmel adhatjuk meg. Nos, ezzel a rétegezőtechnikával tovább maradunk illatosak.